Allt kan kallas mardröm

Graviditet är ju som känt en stor stressfaktor för ens kropp. För mig märks det mest i mina drömmar numera, när jag sakta börjar lära mig vad jag kan och inte kan göra dagtid för att undvika den värsta värken. Så dagtid går det att vara rätt så harmonisk, fast igår märkte jag plötsligt att jag gick omkring och verkligen bet ihop tänderna allt jag kunde, utan orsak egentligen. Men tillbaka till sömnen! Vad som helst kan trigga en mardröm och vad som helst för dröm kan bli till en mardröm i stämningen.

Saker jag drömt mardrömmar om på sistone

  • Basilikan i vårt kök som jag hade glömt vattna lite för länge, den hade blivit finare snabbt men det var ändå en mardröm.
  • Både en och en annan grannes katter som är bortsprungna just nu, ena var hos min mormor som bor ett par timmar bort, den andra satt på vår gård på diverse platser och jamade och jag skulle ta fast den för att föra in den åt grannen, men grannen öppnade aldrig dörren trots att hon var med ute på gården… och så upprepar vi samma dröm om o om igen.
  • Min dotters morgonrock som är i tvätten, för jag tänkte på den senast hon badade och att jag borde tvätta den.
  • Tv-serien Blacklist har orsakat både en, två och tio mardrömmar trots att jag verkligen gillade serien. Ändå förståeligt eftersom jag drömmer mardrömmar om vapen och mord och dylikt så fort jag stressar ens lite.
  • Babyns födelse, allting går på repeat och repeat och repeat och jag får aldrig se babyns ansikte.
  • Gamla klasskamrater från lågstadiet. Dock var själva personerna inte orsaken till mardröm, utan att vi var på väg till Åbo hamn och på vägen såg man bränder på långt avstånd både här och där, bl.a. i fyrverkerifabriken (??)

Kroppen tar helt klart ut all sin stress nattetid för jag sover så fruktansvärt dåligt att det inte ens kan kallas ett skämt längre. Men dagens positiva är att min flunssa är borta och jag kan fa med till Salo o göra nytt försök med att köpa choklad till BB… Det har varit en lång vecka så jag behöver mer, ok? Bra. Jag har börjat få halsbränna av choklad så kanske jag drömmer mardrömmar om det nästa natt.

Vill ni förresten veta en smått creepy detalj från mitt ack så spännande liv? Det finns en sång jag aldrig vågar höra på längre trots att jag vill, för varje gång jag har lyssnat mycket på den har någon närstående dött. Första gången en vän, sen pappa, sen min morfar. Så nu hör jag aldrig mer på den fast jag vill. Ironiskt nog heter den If I Die Young….

Kommentera detta!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s