Sekundär barnlöshet

I september är det två år sen vi började försöka få syskon åt Saga. Från att jag tänkte att hon skulle vara nybliven treåring så kommer hon vara minst fem år gammal när hon får ett syskon. Vi har haft en Big Sister-tröja i skåpet i ett år nu som jag snart bränner upp för den kommer hon aldrig hinna använda före den är för liten.

37262456664_4e586b0dee_oFoto Emilia Nyberg

Man tror aldrig att man själv hamnar i den situationen, vet ni. Sekundär barnlöshet finns och den gör så jävla ont. Att man ren har barn från tidigare har skillnad, ja, men det tar inte bort den där enorma sorgen av att man längtar efter fler men inte får dem.

Ibland rinner känslorna bara över, och just nu går jag igenom hela känslospektrumet. Jag är arg på mig själv som aldrig kan sluta tänka på vilken cykeldag det är, hur många dagar som gått sen ägglossning, hur länge senaste mensen höll på och om jag behöver förnya receptet på hormoner som ska hjälpa till i processen. Jag är trött på att konstant känna efter hur kroppen mår, om inte jag känner av några symtom fast jag vet att det kan vara för tidigt. Jag är irriterad för att jag vet att kolhydrater och socker kan påverka negativt men jag är för trött och deprimerad för att orka ta bort det ur min kost. Jag är ledsen för att tiden rinner iväg, jag är inte gammal, nej, men tiden rinner iväg för Saga att få det bästa möjliga förhållandet till sitt syskon. Snart är hon så gammal att hon är på en helt annan livsnivå när hon blir storasyster och de blir aldrig så där extremt nära som jag hade tänkt.

Jag är glad över Saga som är världens bästa underbaraste barn men ledsen över att hon konstant frågar efter syskon. Önskar att jag inte skulle vara irriterad på henne när jag egentligen blir ledsen.

Sånt tänker jag på idag. 

 

 

4 reaktioner på ”Sekundär barnlöshet

  1. Stor kram i er tunga period 💜 Hoppas ni får känna lyckan i flere barn och att ni kan njuta av er dotter, som verkar vara en fin guldklimp.
    Sen vill jag inte att det skall missuppfattas och jag vet att det knappast tröstar, men jag har själv en bror som är 4 år äldre och en syster som är 8 år yngre. Och vi har så fina syskonband, och skulle aldrig någonsin byta ut vår åldersskillnad. Jag och min syster har sen hon var i lekåldern haft fin relation. Ännu i denna dag hörs vi flera gånger i veckan. Och mina barn älskar sin moster. Så trots att du sörjer en nära åldersrelation mellan era hoppeligen flera barn, så tror jag att det kommer bli så bra så när Saga blir storasyster 💕

  2. Jag slår vad om att när (för det skall vi ju hoppas och tro) Saga blir storesyster, så blir hon den bästa en kan önska sig 💜

Kommentera detta!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s