Ett besök på tandläkar-akuten

Jag har haft en lite molande värk i käken ett tag men jag har antagit att det beror på själva käken och inte tänderna, med tanke på att värken försvunnit emellanåt. Igår började dock tanden värka mer och på kvällen hjälpte ingenting.

Så i morse när jag hade fört Saga till dagis så fick jag ringa till tandläkaren för att få en akut-tid. Två timmar senare satt jag i väntrummet och väntade på min tur. Det visade sig att en lappad tand i alla fall behöver rotfyllning, och min förmiddag idag bestod mest av att testa om bedövning på bedövning på bedövning skulle vara tillräckligt för att få bort smärtan och göra nånting åt saken.

När maxdosen bedövning (sju gånger, tre eller fyra olika!) var lagd och jag dessutom hade fått vänta en halvtimme extra för att den verkligen skulle få vara kraftig, och det ändå värkte, ilade och värkte lite till vid minsta grej, sa jag till sist att vi skulle köra på bara så att tandläkaren skulle få medicinen in, för nånting måste ju göras ändå. Tydligen var det såpass rejält inflammerat. Så det besöket slutade med en väldigt öm Sandra, en dags sjukledigt och en hamsterkind som hoppeligen inte värker sååå förbaskat mycket när bedövningen väl släpper. Jag hoppas den släpper snart, för jag har bara ätit två stekta ägg i morse klockan åtta, och nu några skedar vispgröt. Tyckte synd om mig själv på vägen hem och köpte en massa gott i flytande form, som Alpros soja-kakao, apelsinjuice, vaniljjogurt och glögg.

Om en vecka kör vi pånytt, då med rotbehandling! Kul! Ser fram emot det. Inte. Hoppas bedövningen räcker till då. Jag skulle inte kalla mig tandläkar-rädd, men jag får ganska lätt panikkänslor av allt som det innebär ändå. Förra gången tappade läkaren en grej ner i svalget på mig så jag trodde jag skulle kvävas, så det var lite spännande idag. Hur gör ni för att lugna er hos tandis? Jag brukar vara väldigt öppen med hur det känns, och tänka på att andas in-ut, in-ut med näsan.

Nåja. Nu ska jag sluta älta och istället gå efter värkmedicinen jag fick utskriven. Börjar kännas behövligt redan. Uff. Inte den bästa måndagen.

Kommentera detta!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s