Julhjälp Raseborg

Slutet av året är alltid en tid då jag verkligen får upp ögonen för hur dåligt en del människor har det ekonomiskt, utan att själva kunna göra så mycket åt det. Jag läser om dem som hemma här i närheten av diverse anledningar tvingas be om hjälp till att köpa blöjor, julmat och kattsand till sina familjer.

På Facebook finns en sida som heter Julhjälp Raseborg (klickbar text) och den tycker jag alla som kan borde ta sig en titt på, eller se om det finns liknande i deras trakter. Där läser jag om familjer vars barn inte önskar sig nånting alls, för att de vet att det inte finns pengar. Föräldrar som önskar sig nya strumpor, mjölk eller kanske ett biobesök. Då tänker jag på våra överfulla skåp och lådor i varje rum, pch jag tänker på Saga vars klädskåp är fullt med det hon behöver för att leva, o lite till, vars leksakslådor innehåller så mycket att hon inte ens minns allt. Jag har faktiskt tänkt att jag ska skänka bort de kläder hon inte längre behöver, och likaså de leksaker hon inte använder. Jag tänker att hon ska få vara med o skänka bort det, så hon förstår att man gör så när man har privilegier som vi nu råkar ha. Så att hon lär sig från början att man ska vara snäll och dela med sig, speciellt om någon annan inte har nånting alls.

Jag påminns om hur bra vi har det, även om det nu känns tungt igen då jag jobbar ca 20h i veckan och därmed inte kan bidra med så mycket. Jag har det bra för jag har ett nätverk runt om som vid tunga tider kan hjälpa med allt, vare sig det är tid eller pengar. Det är en bra sak att påminnas om regelbundet.

Om ni bara kan, så hjälp till. Vi lever i ett samhälle där många inte har råd med en enda julklapp åt sina närmaste. Tänk över julklapparna ni ger i år, är de nödvändiga? Eller kan du lägga en slant på en julklapp åt någon som inte har så mycket extra? Dessutom är det miljövänligt att inte bli helt galen när man shoppar julklappar (Läs gärna Julias inlägg om detta!)

_MG_1512

Kommentera detta!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s