Om att skaffa syskon

Att gifta sig är tydligen en av de här grejerna som många tolkar som en öppen dörr till att fråga om när Saga ska få syskon.

Eller förlåt, låt mig skriva om den meningen. NÄR SKA NI SKAFFA SYSKON!? är frågan jag fått höra x antal gånger nu sen augusti.

För det första.

Saga var inte ”så där bara”. Hon tog sju långa månader av väntan, längtan, önskningar och bedjande tankar till himlen ovan, före hon blev till.

Sju månader gick jag omkring v a r j e dag och tänkte på bebisar o graviditet och längtade så hjärtat nästan gick sönder. Fick höra ”När ska ni skaffa barn? Ni älskar ju barn! Åh snaaaart ska ni nog också skaffa när ni är så bra med barn” osv osv osv. Sju månader är inte en lång tid i babymaking-processen. Sju månader är faktiskt genomsnittet. Vi hade tur. Tur mitt i alla goda råd och tips och vinkar om att slappna aaaaav så koooommer beeeebisen noooog. Det funkar inte så, visste ni det? Att man är uppskruvad har faktiskt ingenting med det att göra. Påriktigt, det är så.

”Det finns en spridd uppfattning att stress påverkar chansen att bli gravid och att det hjälper att ”slappna av”. Riktigt så enkelt är det inte och påståendet stämmer heller inte.” Källa

För det andra.

Man. Frågar. Inte. Människor. Om. När. De. Tänker. SKAFFA. BARN!!!!!!!!! Eller syskon!!! Man gör bara inte det. Tänk om personen du frågar har försökt bli gravid sen 2016? Eller tänk om nånting gör att de inte kan få barn? Tänk om dina ”vänliga tips” gör att personen går hem och gråter? Fundera inte på andra människors ”skaffande” och ”icke-skaffande” av barn. Alls.

Tack för mig.  Blev bara lite små-less på alla frågor. Väntar vi barn så berättar vi nog sen.

6 reaktioner på ”Om att skaffa syskon

  1. Det där är nog sjukt störande. Vi fick höra det ett aaaaantal gånger eftersom det faktiskt tog många år innan vi ”skaffade” fler. Det som irriterade mig mest vad då en bekant sade till mig att hennes föräldrar undrat om vi skall ha flera, och jag frågade att ”nåmen vad svarade du då?” O hon sa att ”jag sa att nää inte ska ni ha flera”. Det var tammifaaan höjden av fräckhet att dra såna slutsatser om nån annan om den skall ”skaffa” fler eller inte. Nej nu blev jag fittig igen.
    Det är var och ens ensak att berätta och en del väljer att inte få barn. Så olika är vi människor och så ska det då vara ❤

  2. Kommer aldrig glömma då en kvinna med 13 (!!!) barn inte gav sig. På en kväll frågade hon gång på gång fastän jag inte svarade, jag försökte bara prata runt och artigt undkomma frågan men det fungerade ju då inte.. Den fjärde gången bröt jag ihop och rusade iväg gråtande. Det var då mindre än en vecka sedan mitt senaste missfall.

    Man vill inte, kan inte, försöker, försöker inte och ingen annan har ett jävla skvatt med det att göra. Äh, nu blev jag också arg igen 😅

  3. En annan kommentar gällande barn som jag är så jäkla trött på är det här med könet. Vi har tre pojkar och redan innan jag hann ut från BB med andra pojken hade flera ren sagt men ja ännu hinner ni ”skaffa” en flicka ännu. Då jag sen blev tredje gången gravid var standard kommentaren då vi väntade ” hoppas det blir en flicka nu sen”. Hej på riktigt, man ”skaffar ” sig inte bara så där en flicka eller pojke viktigaste är ju att allt är ok med babyn. Så denna tredje gång ville jag verkligen ta reda på könet så jag innan motparten hann öppna munnen kunde säga och jo det är en lillebror. Orkade verkligen inte hela tiden höra om det där med en flicka hela tiden. Och sen då babyn var född har vi fått så många ”beklaganden” att vi har tre pojkar. Oj, oj så jobbigt med tre pojkar så tätt, tänk så jobbigt och tänk så mycket dom kommer att äta i tonåren osv. Ja, jag har fått höra av flera att ”ni är inte riktigt kloka ” osv…

Kommentera detta!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s