Är ni superenergiska?

Jag är inte en energisk person. Visst har jag energiska perioder, men i grunden är jag en rätt så bekväm människa. Medan andra människor springer halvmaraton och fixar sjuttiotre renoveringar på huset medan de skriver en bok för att må bra och orka med livet så ligger jag vanligtvis i soffan efter jobbet och glor på tv. Före jobbet pysslar jag vanligtvis inomhus med något samtidigt som jag fixar mig färdig.

I teorin finns det ju möjlighet att gå på gym, storstäda, skriva den där boken också, rensa ogräs och klippa buskar… Men det blir inte av på morgonen. Jag är en kvällsperson. Men efter jobbet är jag slut och då ska allt annat göras före, sen är det mörkt, och så måste man ju sova i god tid ändå för att Den Naturliga Väckarklockan klättrar upp i sängen där sex-tiden ungefär. Och utan sömn fungerar jag inte bra.

Så det blir oftast bara soffhäng. Men ju äldre jag blir, desto mer känner jag att jag borde orka med ditt och datt, för ”alla andra” orkar ju? De springer sina maraton, storstädar sina hem varje vecka, komplett med skåpavtorkning och väggtvätt, och i huvudet skriver de redan uppföljaren.

Men så tänker jag ändå, att jag kanske egentligen trycker ihop alla andras lilla extra  vardagsork till en enda superenergisk person som jag inbillar mig att gör allt det där? Eller finns det faktiskt de här människorna som orkar göra allt? Vad säger ni?

 

2 reaktioner på ”Är ni superenergiska?

  1. Vissa dagar är jag mer energisk än andra! Men jag tror nog inte nån hinner eller klarar av allt ovan med huvudet i behåll. Iaf inte i långa loppet. Balans balans tror jag på. Och att man ska göra det man mår bra av. Sen är det ofta så att jag blir mer energisk när jag har bättre kondid, så den vet jag att skulle vara viktigt att försöka uppehålla och förbättra för att ens orka med lite grann. Själv är jag nog allt för prestationsinriktad och försöker bli bättre på att inte bara mäta allt i och mitt värde i prestationer. Lättare sagt än gjort dock!

  2. Jag kan nog inte kalla mig superenergisk men kanske ”galen i frisk luft”. Vi är ute mest hela tiden faktiskt. Lagar mat förstås men sen är vi nästan alltid utomhus. Jag själv orkar mycket bättre med mig själv om jag vistas ute och det samma gäller barnen. Visst sku det va skönt ibland att bara ligga på soffan ett par h men nä, funkar inte med den lilla…. 😃 Så för oss funkar det bäst att hänga ute 😊

Kommentera detta!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s