Anemi

Idag har jag hela dagen sett fram emot att få gå och ge blod. När Saga föddes blödde jag över 4 liter och fick därmed tilläggsblod, så speciellt efter det så har jag velat ge tillbaka. Förra gången var november 2013, stod det på min lapp.

Jag fyllde i blanketten, tog en nummerlapp och väntade en stund. PLING! Så skuttade jag iväg till personen som skulle intervjua mig före blodgivningen. Men tyvärr, efter tre stick i fingrarna och ett blodprov i armen, så visade det sig att mitt hb står på 97. Det normala är ju 120-150 för kvinnor.

Efter att jag fått blod när Saga föddes så hade jag hb 88. Då var jag rätt väck.

Det här förklarar så otroligt mycket att jag nästan grät i bilen. Hur länge har jag inte gått med en enorm trötthet som jag bortförklarat med än det ena, än det andra? Det är inte normalt att tvingas pina sig att stiga ut ur bilen när man kommit hem, för att man är så fruktansvärt trött. Det är inte normalt att se på andra människor och undra hur tusan de orkar göra annat än allt det där mest nödvändiga. Det är inte normalt att a l d r i g känna sig pigg.

Så nu ska jag boka tid till läkare så att jag får veta varför mina nivåer är så galet låga.

 

Annonser

En reaktion på ”Anemi

  1. Du ska absolut kolla upp varför Hb är så lågt. Viktigt att göra det såman får rätt hjälp! Inte undra på att du är/ varit trött.
    Kramis❤

Kommentera detta!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s