De finaste sidorna hos mitt barn

Ni vet det där man säger, att saker man påpekar består, goda som dåliga? Som att om man alltid kommenterar det negativa i att ett barn äter med fingrarna o klottar ner sig totalt istället för att äta med sked, så kanske hen fortsätter äta med fingrarna? Medan det kanske svänger om man istället kommenterar ”Så fint det går att äta med skeden!”.

Nåja, det var nu egentligen en parentes i det här inlägget. Jag ville mest skriva om hur jag blir så varm i hjärtat när Saga är så kärleksfull som hon är, det får mig att känna att jag lyckats i mitt föräldraskap även om trotsen och missnöjet alltid väntar runt hörnet. För även om hon ju är en egen personlighet (och vilken personlighet sen! ❤ ) så speglas ju hennes närmastes beteende i hennes.

Idag åt vi på ett café där en kvinna med en hund kom in. Saga älskar ju djur och följde med hundens varje steg medan jag hälsade på kvinnan som jag talat med tidigare.

Sen frågade jag Saga ”Visst är hunden jättefin?” och då la hon sin varma lilla hand över min och sa ”Jo men mamma du är också jättefin”.

Alltså. Där satt jag med glansiga ögon, oborstat, smutsigt hår, småsunkiga mjukisbyxor, hade glömt bh:n, utan smink, spruckna läppar och röd under näsan. Flunssig och trött, hade inte tänkt vi skulle vara bland folk… Och plötsligt slog det mig hur lite utseende betyder för barn, och hur glad jag är över att just vårt barn får växa upp med föräldrar som kramas, pussas, ger varandra komplimanger och så öppet älskar varandra. Hoppas det hålls så för alltid och att Saga alltid vågar visa sina känslor.

Okej som ni märker är den röda tråden lite ”all over the place” så jag sätter punkt här och går och hämta mera ved. För ännu är vi flunssiga och trötta och efter ett lekparks- samt cafébesök är åtminstone jag redo för en tupplur…

Annonser

Kommentera detta!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s