Ullmax, dagis och sjukstuga

Tack till er som delat med er av era fobier och varianter av just emetofobi. Att veta att man inte är ensam är en tröst !

Vi har haft sjukstuga igår och idag, Saga fick 38 grader feber på måndag morgon och under dagen steg den nästan till 40 grader så hon var rätt slut. Idag har varit bättre, som mest 38,5 men hon har nog varit rätt trött även om energinivån var ganska normal, 2.5-åringar ni vet…….. En liten sväng trotsade vi febern och åkte till butiken för att köpa mat o så gick vi en kort promenad över till grannen för att se på en grävmaskin. Lite frisk luft är aldrig dåligt, tänker jag. Annars har vi mest kikat under soffan på katten som fortfarande vänjer sig vid sitt nya hem, o så har vi kollat igenom ungefär hundratrettiosex avsnitt av Pipsa Possu. Saga kollar alla barnprogram på finska, i mån om möjlighet.

Hon har förresten börjat prata finska med oss nu, äiti och isä kallas vi oftare än mamma och pappa och hon försöker säga hela meningar på finska det går sådär men att viljan finns är det viktigaste. Tycker det är helt fantastiskt att hon redan kan så mycket. Språkligt är hon så otroligt begåvad, förlåt för skryt men det är sant! Vi bor ju i en så gott som helt svenskspråkig by så hon behöver få finskan hemifrån. På dagis talas det också delvis finska, ännu en fantastisk sak.

Nu svamlar jag på från ett ämne till ett annat igen, men Sagas dagis säljer Ullmax i år. Dagiset är litet och privat och alla bidrag är guld värda för dess framtid! Så behöver du nåt värmande i vinter från Ullmax så kan du kika in på https://www.ullmax.com/fi/ o skicka meddelande på Facebook åt mig! Så bidrar du till att hon får fortsätta i sin lilla härliga grupp.

 

Annonser

Kommentera detta!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s