Om att bli av med tuttu

Ja, alltså napparna då för er som inte är från Finland. Igår fick Saga ge bort sina tuttar åt ekorrbebisarna. Vi har talat om det ren ett par veckor sen och igår kände jag att det var dags, dessutom godkände Saga det själv idag också.

Så på morgonen genast sa jag åt henne att vi ska packa ner tuttu åt ekorrens bebisar som är så små och gråter efter dem. Sagt och gjort, vi packade dem i en påse och förde ut dem en efter frukost. Tyvärr råkade det regna så ekorrbebisarna hade gått in! Men vi lämnade påsen där i alla fall, och en stund senare så hade en present uppenbarat sig istället – ett kort, en påse pärlor och en peng att handla en leksak för.

_MG_2539 _MG_2547

Vid dagssömnen frågade hon två gånger men jag påminde henne om att hon gett bort dem och visst, det mindes hon ju själv och så somnade hon helt som vanligt. Samma på kvällen, då sjöng hon sig till sömns sen, och så sov hon hela natten. Vilken lättnad om det fortsätter så här!

_MG_2572_MG_2600 _MG_2614_MG_2562_MG_2644

Annonser

5 reaktioner på ”Om att bli av med tuttu

  1. Vi gjorde helt på samma sätt med vår yngre, ekorrbebisarna fick dem och ekorrmamman gav en present. Gick hur bra som helst och mest tror jag föräldrarna var oroliga hur det skulle gå. Ja, och så storebror som oroligt undrade hur det skulle gå för honom, han ville ju också ha en present men hade inga tuttar att ge i retur. Men som tur hade ekorrmamman löst detta problem också 🙂

  2. Måste passa på att fråga i vilken ålder ni andras barn slutat med tutten? Och hur har ni gjort då? Här hänger nog tutten med ett tag till, för jag tror inte vår tuttfia skulle gå med på att sluta riktigt än, men kanske till sommaren. Så alla tips är välkomna! Vi har en bok som heter ”Hejdå nappen” och den brukar vi läsa ibland, så det är ju en bra förberedelse också.
    Vad snäll Saga var som gav sina tuttar åt de små ekorrarna, de behövde dem säkert mer än hon! 😊

    1. Vår äldre slutade då han var ungefär 1 år 10 månader (för att få det ”undan” innan lillebror föddes) och den yngre då han var ungefär 2 år 1 månad (i god tid innan han började på dagis) . Den yngre var mera efter tutten och jag trodde det skulle bli problem men med båda pojkarna tror jag att jag själv trodde med att det skulle bli problem och var orolig än vad pojkarna var. Det gick hur bra som helst.

Kommentera detta!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s