Recept : Rågsemlor

_MG_7823 _MG_7828

Jag tänkte dela med mig av ett recept på rågsemlor. Bakade sådana ikväll och det blev en stor hög ljuvligt goda. Att äta en nygräddad semla med lite smör och ost är ju bara så gott.

5 dl mjölk
50 g jäst
3 msk sirap
3/4 dl olja 
2 tsk salt
6 dl rågmjöl
2 dl rågflingor
ca 2,5 dl vetemjöl
ca 2,5 dl semlemjöl

  • Smula ner jästen i en bunke, värm mjölken till 37 grader. Häll lite på jästen och rör om tills jästen löst sig, häll sedan ner resten.
  • Tillsätt sirap, olja, salt, rågmjöl och rågflingor.
  • Tillsätt sedan vetemjöl och semlemjöl, lite åt gången. Degen är klar då den lossnar från kanterna.
  • Låt jäsa tills degen dubblat storlek.
  • När degen är färdigjäst, knåda den och forma till 20-25 semlor.
  • Låt jäsa lite till, grädda sedan mitt i ugnen i 225 grader och 10 minuter.
  • Njut!
Annonser

3 reaktioner på ”Recept : Rågsemlor

  1. Pingback: Must have | Cindy

Kommentera detta!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s