En liten Saga vid sexton månader

Jag tror att Saga har en växtspurt på g. Hon sover mycket tidigare och lite längre än förr, närmare bestämt ca 90 minuter per dag och gärna redan före kl 12, o så sover hon 11-13 timmars nätter på det. Vi har nu sakta fått börja plocka bort stl 80 och ta fram stl 86 istället, alla stl 80 byxor är för korta men hon har för smal midja för stl 86 så det är lite knepigt.

Saga är ju nu redan sexton månader och babblar på i ett. Hon lär sig en massa nya ord varje dag och har nu börjat tala i tvåordsmeningar som t.ex. titta katten eller hejdå mamma. Hon säger ekka deej (älskar dej) och pussar en på munnen. Kvällarna är en enda fantastisk fungerande rutin (pepparpeppar!!!!!!) som går till så här;

 • klockan 19 lägger vi på pyjamas,
 • efter det äter hon sin gröt själv. Mannagrynsgröt (0,5dl gryn & 2 dl mjölk, koka upp och låt svalna i en skål. Brukar lägga till ”halå” eller ”båbä” så sjunker det bättre)
 • Sen busar vi en stund i hennes rum o läser några böcker.
 • När man sedan frågar ”Ska Saga sova?” så går hon själv till sängen om hon är ”redo” för det.
 • Ofta sover hon före klockan 20.

Tidigare var det endast pappa som kunde natta henne för om det var jag slutade det med panikgråt och skrik efter mamma, varje gång.  Men nu har det ingen skillnad längre! Så himla skönt!

_MG_7116 Saga brukar jumppa med mig när jag gör squats eller sånt och så dansar hon av hjärtats lust när hon hör bra musik (alltså Babblarna eller Antti Tuisku). Hon är fortfarande väldigt väldigt människokär men har lite svårare för att låta mamma o pappa lämna henne nånstans. Saga har också börjat sjunga, hon brukar sjunga bäää bäää, blinka lilla ”säänaa dää” o så gör hon rörelserna till Imse Vimse Spindel följt av applåder efteråt. Jag tycker det är helt underbart. Hon älskar att läsa böcker, lägga pussel och ge kaffe åt sina dockor. Nu har hon också blivit ivrig över traktorer, grävmaskiner och bilar. Eller kakkå o biiiiil som det heter.   _MG_4256

Den 1.5.2015 såg Saga ut så här. Helt sjukt hur tiden går! ❤

Annonser

3 reaktioner på ”En liten Saga vid sexton månader

 1. Tack för gröt tipset! Här har den köpta barngröten börjat gå trögt ner så ska nog testa mannagryn istället☺️

  1. Vi har inte haft barngröt sen typ 6 månader, tyckte den var så dyr hehe! Så vi har kört vanlig havregrynsgröt med lite fruktpuré o vid ett tröttna hon på den 😀 Så nu manna 😉 Snart blir det väl ris haha.

 2. Vad söt hon är, er lilla Saga! Det där med ”byxproblem” känner jag så väl. Det har vi haft hela tiden med M och har det ännu. Det måste vara byxor som går att spänna vid midjan, annars ramlar dom ner.
  Ett tips på en god gröt är eko råggröten från Lidl. Den är jätte len och supergod! Här äter vi en hel del olika grötar 😊

Kommentera detta!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s