Om att ha födelsedagsvecka

Hux flux blev det Sagas första födelsedagsvecka. På söndag fyller hon ett och jag krisar en hel del över det. Låg i sängen med henne igår och tårarna rann när jag tänkte på den första dagen hemma med henne, när hennes första säng stod färdigbäddad bredvid vår och alla de där underbara bilderna man tog på henne då hon just äntligen hade somnat ifrån magknipet. De där ljuvliga ljuden nyfödda gör o de där första leendena som värmde hjärtat. När hon lärde sig svänga till mage o tillbaka o när de första tänderna ploppade fram plötsligt vid tre månaders ålder. När hon tog sitt första kryptag o inte långt efter sitt första steg.

O nu har ett år bara flugit förbi, jag blinkade o så var hon stor, och hon går, dansar, sjunger lite ibland o babblar en massa. Är trotsig och intensiv men så underbar. Babyfebern knackar på axeln nu som då men då vi också har haft ett väldigt tungt år så väntar vi nog lite till med att fundera på syskon.

_MG_3672-2

Ett år sen var jag ”ganska” stor. Såpass att det började bli svårt att ta sig in i duschskåpet. Så där att allt jag tappade var borta för evigt. Så där att längtan var så stor, så stor men orken så liten.

O nu har ett år snart gått.

PS. Va snyggt mitt hår är på bilden! Men vänta bara, om fyra år är det säkert lika långt igen……………….

Annonser

8 reaktioner på ”Om att ha födelsedagsvecka

  1. Vad fint skrivet! Precis så känns det! Härligt och fantastiskt att följa med alla skeden men vemodigt och lite sorgligt tillika då bebisåret är över! Ha en fin vecka! Kram

  2. Ja, helt otroligt vad snabbt det här året har gått! Och så mycket som har hänt under det här året… De första trevande dagarna med en liten nyfödd, hur hon lät när hon sov, första barnvagnspromenaden, lillans första sommar, alla framsteg – låg den där lilla krabaten faktiskt ännu i magen för ett år sen den här dagen när vi var på min morbrors begravning, honom som hon aldrig fick träffa? Fast det många gånger varit tungt så skulle man inte vilja vara utan denna älskade lilla människa för allt i världen!

Kommentera detta!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s