Hit me with your best tips

Snart ska Saga få en ny bilstol. Men ni med barn vet vilken djungel det är att hitta den som är bäst i både pris och kvalitet. Så nu tycker jag ni kan tipsa mig lite om vilka märken ni haft och vad som varit bra o dåligt. Go!

Annonser

28 reaktioner på ”Hit me with your best tips

 1. Hade samma funderingar för ungefär 1 år sen och det bästa tipset jag fick var att kolla bloggen bilstolsnotsen, helt huippu information där. Vi valde sen en britax multi-tech 2 och har varit nöjda.

 2. Vi har erfarenhet av tre olika märken och helt överlägset bäst är Cybex Sirona. Den har viloläge som man kan ställa fast barnet redan sitter där och så kan man vända stolen mot sig då man sitter in barnet, underlättar då barnet är lite större. Dyr, men värd varenda euro.

 3. Kolla Bilstolslotsen hon har testat de flesta stolar i de flesta bilar! Viktigast är att stolen är testad (hon har en lista på godkända stolar, så vilken som helst av dem är ok) och att den är bakåtvänd. Sen gäller det att kolla vad man har för bil. Vi har en golf farmarmodell och Britax hi-way 2 är typ den enda godkända bilstol som är tillräckligt liten för vår bil så att barnet sitter bekvämt sedan då han är äldre också. Sedan har jag förstått att ”balkstolar” som har en balk man sätter över benen/framför magen är big nono. Britax multitech lär annars vara en bra stol att ha bakåtvänd, men lite tung att ha framåtvänd eftersom den vid en krock kan komma över barnet/klämma barnet. Men rekommendationen är ju iofs att ha dem bakåtvända tills de är 5-6 år så till det funkar den utmärkt 🙂

 4. Åh, gick i samma tankar här senast igår, å klicka hem en Britax hi way 2 från leker.fi idag! Hoppas den blir bra…

 5. Besafe har vi! Varit mycket nöjda med den. Vår långa fyra åriga pojke satt i den tills förra hösten, då 3,5 alltså. Framåtvänd då dock. Förstår inte vilken 5-6 åring som skulle rymas åka med ryggen i färdriktning? Måste vara några småväxta i så fall… Men ja, den stolen kan man ha båda vägarna.

  1. Min dotter är 116 cm lång och blir 6 i juli. Hon sitter bakåtvänt i en Two-way och kommer att rymmas i den ännu säkert i 6 månader, kanske ännu längre. Hon är precis på +/- på längdkurvor.

 6. Åh, har just varit i precis samma djungel! Beställde till slut en Britax Max-Way, så hoppas nu den är bra. Jag ville egentligen ha en Be safe Plus, eftersom vi hade deras babyskydd och var supernöjda, men den blev tyvärr lite för dyr för oss. Hoppas du hittar nåt bra!

 7. Något som börjar vara aktuellt för oss också, så intressant att läsa vad folk tycker! Vi har Maxi-Cosi babyskydd och har varit väldigt nöjda med den, och funderar på att ev köra på samma märke men vi har inte bestämt oss definitivt än…

 8. Kanske inte till så stor hjälp då vi ännu har babyskydd, men vi gjorde detta beslut redan innan Ivar föddes. Vi köpte alltså Maxicosi pebble bilskydd och 2wayfix-isofix bas. Till den kan man enbart klicka fast maxicosi 2waypearl, och den tycker jag ser så stilren och fin ut, vi har även varit så nöjda med maxicosi bilskyddet! Dessutom blir det inte heller så dyrt då vi redan har isofix basen 🙂

 9. Mitt bästa tips är att åka till en butik som säljer barntillbehör, prova barnet i olika stolar och se var barnet sitter bäst, provar också stolarna i bilen för att se hur den passar där! Bilstolslotsen har mycket info, som någon redan skrev. Bilbarnztolar.se har också mycket information och bilder på barn i olika stolar. Barn ska sitta, och ryms! med ryggen i färdriktning till minst 3 år. Hellre 2 brutna ben än 1 bruten nacke, int sant ?! Nåjaa, jag sku kunna skriva hur mycket om dethär som helst 😀 skrev ett inlägg om barn i bil för en tid sedan..
  Vi köpte först en Klippan Triofix Recline, en stol som är upp till 36kg och det behövs alltså inte bytas stol så länge barnet behöver sitta i sådan. I andra bilen provade vi Britax MultiTec, tyckte den var stor och klumppig, tog mycket utrymme och vår flicka satt inte så bra i den. Provade sedan med en Akta Graco Cosmic Comfort, flickan satt bra och såg bra ut, men den tog helt för mycket utrymme. Nu har vi en Axkid Duofix, och vi är mer än nöjda! Kommer köpa Axkid stol åt vår babys också när det blir aktuellt. Det bästa med den är hur huvudstödet och bältet justeras vid varje gång man knäpper fast barnet, huvudstödet är alltså alltid på rätt plats.
  Vi har isofix i bilen och därför har vi valt stolar med isofix fastspänning, stolarna går också att bälta fast. Förutom en Axkid till babysen har jag funderat på en I-size stol som är en isofix-stol upp till 24kg (”vanliga” stolar har maxvikt på 18kg med isofix-fastsättning).
  Det är en djungel, och det lönar sig att läsa på lite innan man bestämmer sig 🙂

 10. Viktigaste:
  1. Bakåtvänd stol sålänge som möjligt.
  2. Prova bilstolen i er bil, bilen storlek gör inget. Det är inredningen i bilen som avgör vilken stol som ryms.
  3. Stol med olika ligglägen, att de sitter högt upp, isofix är lättast att montera rätt..

 11. Min äldsta dotter är 116 cm lång, blir 6 år i juli. Hon sitter bakåtvänt fortfarande i en Britax Two-way. Ryms också i en Britax Max-way. Axkid Minikid är också en stol som räcker länge. Har 4 barn och lutningsläge har jag inte haft eller saknat åt nåt av barnen. Isofix är ju bra men de stolarna är ju bara godkända till 18 kg och vissa fall är ju barnet 18 kg ganska tidigt och då måste man köpa en till stol. Har ett stort intresse i barnsäkerhet i bilen och önskar att alla skulle ha sina barn bakåtvänt så länge det går. Och i de stolar som har längst rygg kan barn som är 115-125 cm sitta.

 12. Om du vill slippa köpa flera stolar så ska ni satsa på en Klippan! Rymlig men tar inte mycket plats (låter som en omöjlig kombo), praktisk, säker och inhemsk. Finns till påseende i din närhet 😉

  1. Om det är en Klippan triofix du menar är den bara godkänd till 18 kg bakåtvänt, sen måste du svänga på barnet. Då kanske du behöver ytterligare en stol som du kan ha till 25 kg om du har ett större barn.

 13. Fast Enligt Bilstolslotsen har man från fabriken ”lovat” att den är säker att använda till 20 kg. 2 kg gör mycket i den åldern. Men visst, har man väldigt storvuxna barn kan det bli ett problem. Och då är det just som Erica säger kört med att använda Isofix överlag.

 14. Vi har 3 olika stolar, Britax Max Way, Britax Multi Tech och Britax (?) Two Way.
  Max Way’n är min favorit, bekväm, bra lutning, rymlig, går att ha bakåtvänt till 25 kg tror jag det var.
  Vår snart 5 åring (103 cm lång) sitter riktigt bra i den ännu.
  Multi Techen har vi åt 2,5 åringen och visst han sitter bra i den, men det är inte alls samma lutning och bekvämlighet i den som Max Way’n.
  Two Way’n är enkel att flytta mellan bilarna (har den som extra stol och i andra bilen), men vi har nyligen testat den på en längre resa och 2,5 åringen klagade på sjuk rygg nästan hela tiden, så bekväm är den inte. Rymlig dock.
  Bilstolslotsen rekomenderar jag också och pröva stolen i bilen er förrän ni köper en. För alla stolar passar inte i alla bilar.
  Lycka till 🙂

  1. Men den där stolen måste du ju svänga på barnet redan vid ca 2 års ålder. Och det är ju alldeles för tidigt. Såna här stolar fungerar ju om du har en annan stol att byta till efteråt och har yngre syskon som kan ta över den här.

 15. Vi har två cybex pallas fix och har varit Super nöjda. Smidigt med balken så slipper man 5 punkts bältet och med två busar får vi dem lite fortare i bilen 😉 vilken stol ni än väljer så rekommenderar jag att jämföra priser. våra stolar var från sidan My Toys i tyskland, vi fick nästan två för priset av en och frakten var runt en 10€ med leverrans till trappan. Men lönar sig förståss att testa vilken stol som passar i er bil först =)

Kommentera detta!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s