Hos oss just nu

Ljus brinner, julgranen är pyntad. Tvn är avstängd och jag njuter av tystnaden. Julafton imorgon, tänka sig det. Vad har ni för jultraditioner?

Annonser

4 reaktioner på ”Hos oss just nu

  1. Allt är inte så exakt från år till år, men julpyntet ska fram senast till min födelsedag (29.11) eller lillajul, granen hos mamma vill jag ha inne ca. en vecka före julafton. Hos pappa brukar pyntet åka fram lite senare, och julgranen tas ibland in först på julafton..! Men annars lite jultv-tittande, julbordet, julklappar och eventuellt tomte på julaftonskvällen, vi brukar vara rätt många som firar jul tillsammans… På juldagen brukar vi ofta äta hos faster. Men annars inte så mycket, lite godistillverkning med mamma och så.. 🙂

  2. Äta gott, umgås och få/ge julklappar;)
    Julpyntar en del till lillajul och sen kommer det mera fram ju närmare jul vi kommer. Julskinkan i ugnen nu under natten och imorgon göra lådor och köttbullar. När vi firar med mannens släkt skall alla sitta vid bordet kl12 och lyssna då julfreden utlyses och efter det äts risgrynsgröt. Besöka gravarna under dagen hör också till. En av juldagarna försöker vi ha ”ledig” och bara ta det lugnt. Inte helt lätt med två stora släkter som alla vill få fira med våra barn (som ännu är de enda i sin generation).

Kommentera detta!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s