Om att vara nästan 8 månader

_MG_9565.jpg

Vid åtta månader får man äta knäckebröd. Vi tjuvstartade lite i söndags, det var jättegott och spännande tyckte Saga. Ända tills hon bet av en 2×2 cm stor bit som hon höll på att sätta i halsen var det roligt tyckte jag.

Just nu sitter hon o försöker sätta sig upp, det är liksom 95% men det sista är för tungt. När blev du så stor?

Nå nu lyckades hon!

Igår hade vi läkare och rådgivning, så där som sig bör vid 8 månaders ålder. 8,5 kg och 71 cm. Jag hade fel som vanligt då jag hade gissat på 75 cm och 8.2 kg.

Vid (nästan) åtta månaders ålder kan hon ännu inte krypa framåt, men backar fortfarande.

Hon vinkar och säger hej och hejdå. Lite sporadiskt, så där. Ibland vinkar hon till väggen och säger hej hej.

Hon säger äiti, pappa, mamma, ta-ta (tack tack).

Hon sitter stadigt och kan byta till krypställning själv.

Hon har fortfarande inte en ängels tålamod. Knappt en myras ens. Fast nu för tiden kan det faktiskt komma stunder då hon sitter själv på golvet och leker, som nu i skrivande stund.

Hon sover dåligt just nu, så denna mamma är uppe 2-7 gånger per natt. Oftast sover hon bättre efter kl 4, o då sover hon till 8.

Hon älskar att bada och duscha, o sitter gärna länge i badkaret o plaskar tills nästan allt vatten är borta.

Hon blir ibland lite rädd för människor, oftast män, oftast min bror eller Sambons vän. Är hon nyvaken blir hon lite gråtig av ”okända”.

_MG_9545.jpg

Hon äter jätteduktigt och allt vi ger henne. Magknipet har med andra ord lättat.

Hon dricker ekologisk ersättning, eftersom mjölken vi hade inte har synts till på ca ett halvår. Kul då det strular med babymjölk hos en med magknip… Vi testade tre sorter före vi hittade denna.

Hon tycker om då man sjunger åt henne. Är hon skrikig slutar hon gråta av sång.

Annonser

4 reaktioner på ”Om att vara nästan 8 månader

  1. Vår rådgivning kommer att ha julstängt så vi fick tid till 8-månaderskontrollen först i januari då de öppnar igen. Knäckebröd kommer att bli skoj att testa, eftersom vår lilla fröken älskar att gnaga! Var glad att Saga äter bra, här har vi fått kämpa med maten den senaste tiden… Först skulle det strejkas med ersättningen, sen med vanliga maten och så med allting. Men hon har just fått sina 2 första tänder som säkert är den största boven i dramat, plus att hon varit lite halvt flunsig ca 1½ vecka vilket säkert också spelat in. Men nu de senaste 2-3 dagarna har hon ätit bättre så jag hoppas det fortsätter så!

      1. Ja, man får glädjas åt det som går bra! ☺ Vi är t ex oändligt tacksamma för att det eländiga spyandet äntligen har upphört, det vände vid ca 6 mån och numera är det bara någon enstaka gång hon spyr. Som den där kvällen för nån vecka sen när hon kaskadspydde upp all välling hon ätit och vi hade välling överallt – på sovpåsen (den var heldränkt), pyjamasen, mig, mina kläder, lakanet i vår säng (som tur var bara på kanten), sängmattan… Det var INTE roligt! 😣
        Är det annars en halare eller jacka som Saga har på sig i vagnen och varifrån har du köpt den? Den är superfin! 😊

Kommentera detta!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s