Lucka 11 – Recept

Lucka 11

I lucka 11 hittar ni ett recept! Det här är en cheesecake som är godast när den har fått svalna och stå en stund, så baka den inte i sista minuten.

Botten:

  • 400 g digestivekex
  • 200 g smör

Fyllning:

  • 600 g philadephiaost
  • 2 1/2 dl kvarg 10%
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4  ägg
  • 1 dl vispgrädde

Chocolate Swirl:

  • 150 g mörk choklad, gärna 60%
  • 3 msk espresso

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Krossa kexen fint. Du kan göra det i en mixer eller genom att lägga in dem i en påse och kavla över.
3. Smält smöret och blanda med kexsmulorna.
4. Tryck ut kexblandningen till en botten i en kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
5. Förgrädda botten i mitten av ugnen i cirka 10 minuter, låt svalna. Sänk ugnstemperaturen till 140 grader.
6. Vispa philadelphiaost och kvarg krämigt.
7. Blanda i strösocker och vaniljsocker.
8. Rör i ett ägg i taget och till sist vispgrädden.
9. Bryt chokladen i bitar, smält den i ett vattenbad och blanda ner kaffet.
10. Dela upp smeten i 2 skålar och blanda ner den varma chokladen i den ena smeten.
11. Varva smeterna om varandra över kexbotten.
12. Dra ett mönster med en kniv eller tandpetare genom smeten.
13. Grädda kakan i cirka 1 ½ timme tills den stannat helt.
14. Låt svalna och servera kakan ljummen eller kylskåpskall.

348edb2cfcf385c000d7749af8b0935161dd88a0

Ursprungsreceptet hittar ni här

Annonser

En reaktion på ”Lucka 11 – Recept

Kommentera detta!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s