Den första förkylningen

Igår blev Saga snorigare o snorigare när dagen gick, o mot kvällen kom också hostan. Som tur har hon sovit gott i natt åtminstone, men symtomen är kraftigare idag.

Hon somnar allra bäst i vagnen, men ska man lägga ut ett förkylt barn o sova? Vad tycker ni o hur hade ni gjort? Igår sov hon 3 gånger gott ute i vagnen, i sängen bara skrek hon när vi testade mot kvällen. Huvudsaken är ju att hon sover tycker jag, o hon hade ju mycket kläder på sig förstås för att inte bli värre. Istället för lammfäll o täcke fick hon sova i sovpåsen från mammalådan.

Har ni några tips för att lindra besvären? Saltlösning kommer jag att droppa i näsan med tops om det blir värre.

_MG_5634(Gammal bild)

Annonser

14 reaktioner på ”Den första förkylningen

 1. Hej:)
  Jag har haft mina barn att sova ute när de är förkylda så länge de inte har feber, de brukar sova bättre ute när de är förkylda!
  Sen tips på knep nattetid.
  En luftfuktare i sovrummet är guld värt, funkar lika bra för vuxen med hosta! Har man ingen luftfuktare så kan man hänga en våt handduk över ett varmt värmeelement. Skiva en lök och sätt i ett glas med vatten i sovrummet. Och så finns det droppar som heter nuhanenä som man kan köpa i Apoteket och droppa på kudden! Sist men inte minst försök få huvudet lite högre genom att stoppa böcker under sängsbenen vid huvudändan eller annat:) Alla metoder beprövade och funkar för oss! Puh, de blev långt! Men jag vet hur jobbigt det kan vara med förkylda barn, man brukar vara beredd att göra vad som helst bars det lindrar:)

  1. Fick tips om vitlök i dynan också, men de där dropparna låter intressant! Vi höjde upp sängen redan igår då det var så rinnig snuva, det är ju om inte annat bekvämt så en tid 🙂 Tack för dina tips! Saga sover ute nu, som sagt, bara hon sover så skit samma var det är i så fall 🙂 Frisk luft är bra tror jag.

 2. Koksaltlösning o nässug kör vi med. Jag brukar suga näsan med ca 3h mellanrum, alltid saltlösning först. Brukar försöka ha svalt i sovrummet och höja huvudändan av sängen. Hoppas hon frisknar till snart. Min 7 mån är också snorig nu, så jag vet hur det är. Kämpa på!

 3. Nenäfriidan e den bästa tycker ja 🙂 sen såklart som redan e kommenterat: svalt i rummet, huvudändan upp om möjligt.. såklart det som saga själv tycker är bekvämt 🙂 hemskt när de små är sjuka, men som tur brukar de repa sig ganska snabbt 🙂

 4. Jo ut och sova bara så länge de inte har feber 🙂 Frisk luft torkar ut snoret snabbare. Om du vill kan du ju också höja vagnen i huvudändan där ute också. Har själv en 5 månaders kimp här hemma som är förkyld för tredje gången redan… Näsfridan är också super, fast spädbarn är designade så att största delen av snoret rinner ner i halsen på dem 🙂

  1. Jag använde en såndär snorsug från Prisma som är som en ballong typ, funka bra då hon bara var ite snuvig. Idag mår hon bättre! 🙂 Tack för dina tips o hoppas din lilla blir frisk snabbt!

 5. Nån sorts snorsug. Vi har en från Prisma (finns ju säkert på andra ställen också) som du inte behöver suga med munnen utan som ser ut lite som en liten ballong, du bara trycker ihop med fingrarna och sätter in pipen i näsan och ut kommer allt löst snor. Höjd sängände och i vagnen som flera redan har tipsat om och sen brukar vi köra en supp till natten! 👍

 6. Min tips är Physiomer Baby istället för vanliga saltlösningsdroppar. Annars håller jag med luftfuktare, höjd huvudända och suppo för natten. Vi har också snorig baby i huset…

 7. Physiomer Baby kan kännas lite häftig då den sprutar in av saltlösningen med fart. Men den är det bästa vi använt och Aron använder ännu också då han har snuva. Den har också flera öronläkare rekommenderat åt oss. Och näs-fridan du ska suga med själv har jag tyckt om att använda. Fungerar super, även om barnen kanske inte gillar det. Vi fick ofta göra så att ena höll i barnets/babyns huvud medan den andra sög ut snoret. Suck. Men näsan är inte lika täppt efteråt.
  Våra har också sovit ute då de haft snuva och varit förkylda. Oftast då de haft feber också. Fick rådet från rådgivningen att klä dem i lagom med kläder så de inte fryser bara. Hoppas Saga kryar på sej snart! Kämpakram

  1. Tack för tipsen! Saga är faktiskt bättre ren idag, trots feber och ordenltigt med snuva o hosta igår. Mycket skönt! Friska luften kanske gjorde sitt 😉 Hon har istället sovit en lååång tupplur idag, skönt det också… Kram finis!

Kommentera detta!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s