Om det här med smygreklam

Att många bloggar gör reklam för företag i smyg har varit mycket på agendan nu tycker jag. Bl.a. Yle har skrivit om det och också Peppe. För Aftonbladet skriver Fredrik Virtanen om hur man inte kan lita på nånting som visas på Instagram. Det hittar du här. Jag tycker det är väldigt intressant på något sätt, att folk inte erkänner att det är i kommersiellt samarbete med företag. Att tjäna pengar på sin blogg känns fortfarande som nånting lite små…smutsigt?

Jag hade personligen älskat att leva på bloggen. Det är roligt att skriva och jag får ju själv bestämma vad jag bloggar om. Man är sin egen chef och kan inte anklaga någon annan om det inte går bra. Så här långt i min bloggkarriär har jag gjort några samarbeten men alltid varit noga med att berätta att det är just det, ett samarbete, och inte bara en ”present” från ett företag. Mitt senaste samarbete var med DesignWest här i Ekenäs, vilket kändes extra roligt då det faktiskt var någon lokal och inte bara en epost-adress bakom en ruta nånstans. Jag gör gärna fler samarbeten med dem!

Äsch, nu vaknade Saga. Jag hade haft mer på hjärtat men vi får ta det en annan gång.

7 reaktioner på ”Om det här med smygreklam

  1. Jag förstår mest inte varför folk gör det? Tänker dom inte på det eller tror dom att bloggen blir mindre intressant med reklam? Själv har jag inte haft några samarbeten på min blogg (om man nu inte kan räkna mina egna örhängen som ett samarbete, haha).

    1. Jamen precis! Tycker snarare det är en bra grej att visa bara det inte går till överdrift. T.ex. en blogg jag följde handlade varannat inlägg om Adidas… tack o hej. Men annars är det ju en bra början till att få fler företag att reagera tänker jag?

  2. Jag skulle gärna göra fler samarbeten och en chans att få en liten biinkomst. Samtidigt så är jag noggrann med att alltid lägga ut att det är ett samarbete med ett företag, stort och tydligt. Har tidigare inte reagerat nämnvärt på att bloggare gjort samarbeten med företag och inte skrivit ut det på ett vettigt sätt, men nu när jag själv är intresserad av det så tycker jag att det är a och o. Inte vill en ju lura sina läsare och det känns ju samtidigt som att en smutskastar hela bloggkulturen om man inte tydligt visar vad som är bloggsamarbeten och vad som är vanliga inlägg. Hoh, skulle kunna skriva ett helt inlägg om detta..

  3. Men jag tror idén om att kunna tjäna en slant eller två på sin blogg börjar bli en norm faktiskt, nu har ju blogg.se t.o.m en kampanj där deras bloggare kan tjäna lite grann på olika uppdrag/sponsrade inlägg utan att behöva registrera sig nån annanstans 🙂 Folk kommer säkert komma över den där tröskeln och bli mera öppna vad gäller samarbeten. 🙂

Kommentera detta!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s