Svar på en läsarfråga

Frida skrev:

Fina kläder på fin tös 🙂.
Väntar själv en liten som väntas komma till världen i slutet av sommaren och undrar nu om du redan kan ge tips på hur mycket kläder i mindre storlekar, alltså 50-56, man behöver till den lilla. Det beror ju självklart på hur stor babyn är när den föds osv.. men något ditåt skulle vara roligt att höra.

_MG_5112

Grattis till bebisen! Härliga tider! Jag köpte 2 plagg på loppis i storlek 50, en body och ett par byxor. (Byxorna var fläckfria Gant och kostade EN euro. Så kolla in loppisar!) Saga gick ju 2 veckor över tiden och var 54 cm lång när hon föddes, så jag är glad att jag inte köpte mer i den storleken. De går ännu på henne men knappast särskilt länge till. I storlek 56 har vi kanske 8 bodys och 8 byxor, hälften nya och hälften begagnade. Dessutom har vi köpt 4 strumpbyxor från H&M i storlek 50/56, tips, de är enorma! Vi har 5 pyjamasar i storlek 56, även där ett par begagnade. Pyjamas har vi nästan haft för några av, eftersom damen ibland bestämmer sig för att kakka på natten så att det kommer upp långt över ryggen. Men vid panik så har vi bara klätt henne i storlek 62 istället. Här tipsar jag om pyjamas med fötter och om möjligt också ” inbyggda vantar”. Bebisar är experter på att sparka av sig både strumpor och vantar. Åtminstone KappAhl säljer såna.

Förutom dessa basplagg så har vi tre bomullströjor, en halare i stl 56 (begagnad) och en halare i stl 62 åt henne. Det har räckt bra nu då man inte riktigt vet om det tänker vara varmt eller kallt väder. Vissa dagar räcker det med mössa och tröja, en filt med som man kan kasta över bilstolen om det ändå känns kallt. Andra dagar är det halaren som gäller direkt. I vagnen sover hon i en sovpåse. Kan tänka mig att det är lite likadant väder på sensommaren/hösten som nu!

Nu är det ju väldigt olika från barn till barn, men Saga hade på det senaste rådgivningsbesöket bara vuxit 1 cm så storlek 56 kommer nog att hålla i nån vecka till tror jag. Hon blir fyra veckor på fredag. Hur mycket kläder som behövs beror ju mycket på hur ofta ni har möjlighet att tvätta kläder också, här tvättar vi nästan varannan dag numera eftersom Saga har börjat spy upp mycket mjölk. Förra veckan fick jag byta på henne tre gånger inom en timme, eftersom hon spydde ner hela sig. Kom ihåg att man gärna får ha nåt neutralt tvättmedel till babykläder!

Hoppas du har nån nytta av det här inlägget! Kram och lycka till med slutet av graviditeten och babyn.

Annonser

3 reaktioner på ”Svar på en läsarfråga

  1. Så olika det kan vara! Vår tös som är 3 veckor idag använder fortfarande strl 44 på överdelarna. Hade som tur råkat få några stycken begagnade i den storleken av en kompis, visste ju inte alls om de skulle behövas men tog dem i alla fall för säkerhets skull när hon nu råkade ha plagg i den storleken. Vår dotter var ju inte så stor när hon föddes, 47 cm och så gick hon ner en hel del i vikt också. Nu i måndags när vi var till rådgivningen hade hon äntligen kommit över födelsevikten så nu går det åt rätt håll! ☺ Byxor har hon i strl 50 (har inga i mindre storlek) och vissa modeller är rätt stora åt henne, men de går. Har en pyjamas i strl 50 (från Lindex) och den är rätt stor, resten av pyjamasarna är från KappAhl i strl 50-56 och de drunknar hon nästan i… Blir en hel del tvätt här också eftersom även vår dotter börjat spy lite då och då.

  2. Vi började inte med pyjamas före barnet var närmare ett år. Vi klädde ändå honom i bara mjuka och sköna dagskläder och han älskade inte att klä om. Jag tänkte att tyg som tyg liksom. Nu vid 2,5 får han välja vad han sover i och vill oftast behålla det han har på sig. Så vi byter när kläderna blivit smutsiga eller våta eller när han annars vill. Eller när han ska bada, men det är ju ingen vits att bada de små så ofta.

    1. Vi har gillat att ha pyjamas åt Saga – skönt att ha henne i det långt inpå förmiddagen, enkelt att klä av o på 🙂 Men du har ju rätt i att det lite är tyg som tyg nog… 😉

Kommentera detta!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s