Vecka 27

Vecka 27 i graviditeten. Känner mig något så väldigt stor och ivägen och magen tar i lite här o lite där. Älskar min mage o min lilla skrutt men älskar inte hur ful jag känner mig 90% av tiden. Har fått nån slags rosacea eller annars bara ett fält av småsmå nippor på ena kinden o resten av ansiktet är blekt. Jag är så trött o hängig mest hela tiden att t o m en fyra timmars arbetsdag tar lite lätt kål på mig.

Ungefär varannan till var tredje dag försöker jag mig på nåt slags hemma-spa för att pigga upp mig. Funkar för stunden men nästa dag känner jag mig grå igen. Fast idag är det inte svårt att känna sig grå då vädret är grått o regnigt o blåsigt. Önskar fortfarande att nån hade velat köpa en helg på spa åt mig, för med tanke på hur mycket som behövs till babyn kommer jag inte att göra det själv tyvärr.

Att stå för länge gör att det börjar bränna nere i magen, alltså inte som halsbränningar utan bokstavligt talat bränner i magen, o då måste jag sitta ner. Jag ogillar starkt hur jag de dagar jag har jobb knappt hinner känna några rörelser alls. Då kommer en svag oro genast krypande, trots att jag på dagen emellanåt känner nåt smått. Älskar våra små stunder på morgon och kväll då jag har tid att ligga länge stilla o känna hur pyret buffar omkring, då hela magen hoppar o också sambon ligger o känner efter.

Nu har också bebén blivit så pass stor i magen att mina revben värker nu som då. Mindre mysigt med andnöd o värk men lyckades hitta ett bra ställe att massera på igår så det lättade. Helt rosenröd är alltså inte graviditeten hittills, men jag är ändå så väldigt, väldigt lycklig.

_MG_0028_MG_1174-2

1.10.2014 (v12+5)      &       22.11.2014 (v 20+1)

6 reaktioner på ”Vecka 27

 1. Jag tycker att du är så himla vacker! Men jag veeeet, man känner sig inte vidare fin & fräsch de dagar man är döslut och har värk lite här & där. Dock måste jag säga att jag aldrig varit så nöjd med min kropp (utseendemässigt) som jag är just nu. Och DET är en härlig känsla! Jag hoppas att du också ska hitta den känslan snart.

  Och du, ta inte ut dig för mycket på jobbet! Det är absolut inte värt det. Sjukskriv dig om det är det som krävs, jag skulle själv absolut inte orka varken jobba eller gå i skola just nu. Jag är sjukskriven hela januari och fram till att jag går på mammaledigt.

  Ta hand om dig och försök hinna njuta lite också! 🙂 Kram!

  1. Nämen tack, va snällt sagt! Ja alltså ärligt talat känner jag mig mera GRÅ än ful. Liksom färglös på nåt sätt. Bläh!
   Nu är jag fyra dagar ledig, har sockerbelastning på måndag så bad om den dagen ledigt, ska bli skönt med långhelg minsann! Sen får man se hur det går efter det antar jag 🙂 Kramar!

 2. Jobbigt med krämpor. Det är sånt som drar ner på ork, humör och framförallt att kunna njuta till 100 %. Tycker däremot att magen klär dig. Du är sjukt vacker!

  1. Tack Joije för dina fina ord ❤ Jag tycker faktist massor om min mage, tycker DEN iaf passar bra 😉 O har så länge längtat efter barn att jag njuuter av masun 🙂 Ja faktist besvärligt med krämporna, börjar bli lite trött på dem. Tur att de leder till en så fantastisk sak 🙂

 3. Alltså jag känner mig också konstant småful haha! Detdär att man ”glänser” under graviditeten känns nog som en mystisk myt. Men jag tror det är mestadels i ens eget huvud. Och om inte så är det ju övergående 😉 Kan tänka mig att det är tungt att stå långa dagar. Hyyii..

  1. Om jag riktit orkar satsa så har jag ibland några snyggdagar. Fast efter ett par jobbtimmar har det no vari o fari ren, buhuu. Sån glow minsann 😀 Tur att man får en bebis ut av det här! ❤

Kommentera detta!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s